30 Kasım 2012 Cuma

ÇOCUKLARLA   İLETİŞİMZİLİK PROJESİ
ARAŞTIRMADAN ÖNCE BİLDİKLERİM
1-Çocuklarla iletişimde zorlukların çekildiği
2-Yanlış anlaşılmaların yoğunlukta olup,çocuklara yanlış davranışların arttığını.
3-Olaylar sonucunda veya başında yanlış yaklaşımların sebep olduğu gerginlik ve sıkıntıları.
ARAŞTIRIRKEN ÖĞRENDİKLERİM
1-Geçmiş zamanlarda da bazı doktor ve uzmanların çocukların gelişimini ve sağlığını etkiliyen etkinlikler de bulunup onlar için çabaladığı.
2-Erken çocukluk döneminde ki çocukların davranış ve gelişimi için gerekli önemin verilmesi ve bunun için çabalanması.

29 Kasım 2012 Perşembe

ÇOCUKLARLA İLETİŞİMSİZLİK  PROJESİ

PROBLEM
Çocuklarla iletişimsizlik.
YAPILAN PROJE
Çocuklarla doğru şekilde iletişime geçmek için oluşturular proje kitapçık çıkarma ve seminer verme.
GEREKÇE
Çocukları anlamak,çocuklarla iletişimi en doğru şekilde sağlamak.
AMAÇLARI
Sağlıklı iletişim kurmak,iletişim kavgalarını ve anlaşmazlıklarını en aza düşürmek.

10 Kasım 2012 Cumartesi


ÇOCUK RUH SAĞLIĞI SAYFA 15 ETKİNLİK CEVAPLARI

1-Bir insanın doğuştan getirdiği ve sonradan kazandığı niteliklerdir :KİŞİLİK
2-İçgüdüler iştahlar istek ve ihtiyaçları içerir :İD
3-İnsanın duygusal.hayal ve davranışsal özelliklerinin tümüdür : MİZAÇ
4-Bireyin davranışalarını kontrol edendir :SÜPEREGO
5-İç ve dış hayatın düzenleyicisidir :EGO
6-Yaşama var olmaya hizmet eder : FİZYOLOJİK
7-Kulüp arkadaş grubu kurulmasında etkilidir :İHTİYAÇ
8-Kişiye özgü davranışların bütünüdür :KARAKTER
9-Başarılı ve üstün kişi olmaktır : SAYGINLIK
10-Yaşantılar sonucu meydana gelir :SOSYAL
11-İnsanın gelişimi için gerekli koşulların eksikliğidir : İHTİYAÇ

9 Kasım 2012 Cuma

ÜLKEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GÜNCEL VE ÖNEMLİ PROJELER-1

GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ;

Güneydoğu Anadolu Projesi, kısaca GAP, Fırat ve Dicle Nehirleri üzerinde yapımı öngörülen barajlar, hidroelektrik santralleri ve sulama tesislerinin yanı sıra kentsel ve kırsal altyapı, ulaştırma, sanayi, eğitim, sağlık ve diğer sektörlerin gelişmesini ve hizmetlerini kapsayan entegre projedir. Teknik özellikleri ile fiziki büyüklüklerinin yanısıra GAP, insani ve yenilikçi yaklaşımları ile de tüm dünyanın haklı ilgisini çekmektedir.

MARMARAY PROJESİ;

Marmaray, temelleri 2004 yılında atılan ve yapımı devam eden, Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek, üç bölümden oluşan banliyö hattı iyileştirme projesidir. Marmaray, Manş Denizi'ndeki Eurotunnel benzeri bir demiryolu projesidir. Halkalı ile Gebze arasında çalışacaktır. Bununla beraber İstanbul metrosuna bağlantıları vardır. 1 milyon kişinin ulaşım süresini kısaltacak, enerji ve zaman tasarrufu yaptıracak proje, motorize araçların kullanımının da azalması ile hava kalitesine büyük fayda sağlayacaktır. Boğaziçi Köprüsü ve FSM Köprüsü'nün de iş yükünü azaltacaktır.

İnşaat tamamlandığında Marmaray'a bağlı hat, 1,4 km. (Tüp tünel) ve 12,2 km. (Delme tünel) TBM boğaz geçişi ve Avrupa yakasında Halkalı-Sirkeci, Anadolu yakasında Gebze-Haydarpaşa arasındaki kısımlar olmak üzere yaklaşık olarak 76 km uzunluğunda olması planlanmaktadır. Farklı kıtalardaki demiryolları İstanbul Boğazı'nın altından batırma tüp tüneller ile birleştirilecektir. Marmaray Projesi 60,46 metre ile, raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüneline sahiptir. Projenin kullanım ömrü 100 yıldır.

BOLU DAĞI TÜNELİ PROJESİ;

Bolu Dağı Geçişi, Gümüşova-Gerede otoyolunun 30. kilometresindeki Kaynaşlı'dan başlayarak, Doğu yönünde Asarsuyu Vadisi boyunca ilerleyip Bolu Dağı'nı bir tünelde geçer ve Yumrukaya mevkiinde sona erer.

Bu geçiş, 1977 yılında Helsinki Nihai Senedi doğrultusunda 10 Avrupa ülkesinin katılımıyla imzalanan ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı desteğinde halen devam etmekte olan TEM (Kuzey-Güney Avrupa Otoyolu) Projesi kapsamındaki, Türkiye sınırları içinde Kapıkule'den başlayıp İstanbul-Ankara üzerinden devam eden Anadolu Otoyolu'nun bir parçasını oluşturur.
Proje tarihi boyunca 12 hükumet, 16 bakan değişmiştir.




ÇEVREMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ BİR PROJENİN ÖYKÜSÜ-2

Kâğıthane-Piyalepaşa Tüneli, İstanbul'da karayolu ulaşımında kullanılan bir geçittir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya koyulan 7 Tepeye 7 Tünel projesi kapsamında inşa edilen tünellerin ilkidir. Yapımına 2006 yılına başlanan tünel, 4 yıllık inşaat sürecinin ardından, 14 Haziran 2010 tarihinde törenle kullanıma girdi.
Tünel, Kâğıthane yakınlarında başlayarak Okmeydanı ve D100 karayolunu alttan geçmekte ve Beyoğlu ilçesinin Kasımpaşa-Piyalepaşa semtlerinde son bulmaktadır. Gidiş ve geliş yönleri birbirinden bağımsız olarak, iki ayrı tünel hâlinde kazılmıştır. Piyalepaşa'da son bulan tünel, 2+2 şeritli, 500-600 metre uzunluğundaki bir bağlantı yoluyla Şişli'nin Bomonti semtine bağlanmaktadır. Burada, projenin ikinci ayağı olan Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'yle birleşmektedir.
Tünelde ilk etapta yalnızca özel araçlar çalışırken; kısa süre sonra İETT'nin, tüneli kullanacak yeni bir otobüs hattı (48T) ihdas etmesiyle tünel toplu taşımacılıkta da kullanılmaya başlandı. Tünelin kullanıma girmesiyle Kâğıthane, Hamidiye ve Seyrantepe bölgelerinden Taksim ve Beşiktaş gibi önemli merkezlere ulaşmak büyük ölçüde kolaylaştı. Yoğun saatlerde 45 dakika süren Kâğıthane-Taksim arası yolu, Kâğıthane-Piyalepaşa Tüneli ve ardılı Bomonti-Dolmabahçe tüneliyle 5 dakika da almak olanaklı hâle geldi.

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE PROJE İLİŞKİSİ-3

Belli bir proje yapmak için yeterli araştırma yapmak gereklidir.Araştırmalar bilimsel yönde kanıtlanabilecek rapor ve bilgiler yönünden olmalıdır.Bilimsel araştırmalar düzenli ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.Bilimsel araştırmalar projelerle doğrudan ilişkilidir.
 
DEPREM ÖNCESİNDE NELER YAPMALIYIZ ?
1-Deprem çantamızı hazırlamalıyız.
2-Eşyaları sabitlemeliyiz.
3-İlk yardım kursuna gidilmelidir.
4-Binalarmızı kontrol ettirmeliyiz.

DEPREM ANINDA NELER YAPMALIYIZ ?
1-Panik olmamalıyız.
2-Yakınlarımızda altına girilicek yerler varsa (masa vb.)altına girmeliyiz.
3-Deprem çantamızı yanımıza almalıyız.
4-Deprem anında yanlış birşey yapmamalıyız,dikkatli olmalıyız.

DEPREM SONRASI NELER YAPMALIYIZ ?
1-Deprem sonrası buluşacağımız yere gitmeliyiz.
2-Yakınlarımız iyimi kontrol etmeliyiz.
3-Her an yıkılıcak bir yer olabilir dikkatli ve tedbirli olmalıyız.
4-Koçük altında kaldıysak bağırarak yada düdük çalarak sesimizi duyurmalıyız.